torstaina, lokakuuta 04, 2007

Syksy

Erikoista, kuinka joka vuosi vuoden ajat saavat yllättymään. Olen hämmästynyt siitä, kuinka syksyn myötä tullut pimeys vie voimat. Olen ollut järjettömän väsynyt iltaisin aamuista puhumattakaan. Ja nyt on vasta lokakuu. Eikö marraskuu ole vielä pahempi ja kuinka silloin jaksan?

Syksy on tuonut mukanaan myös pöpöt. Meidän perheessä on tähän mennessä kärsitty ärsyttävästä yskästä, korvatulehduksesta, kuumeesta ja keuhkokuumeesta. Toivon todella, että noiden myötä on kertynyt myös vastustuskykyä loppusyksyn pöpöjä vastaan, sillä en halua olla avun tarpeessa, kun hoitajalakko alkaa.

On jotain positiivistakin. Keväällä tekemäni ratkaisu jättäytyä ryhmän puheenjohtajuudesta näkyy ihan oikeasti arjessamme. Olen ollut enemmän kotona ja enemmän lasten kanssa. Olen myös ehtinyt paremmin huolehtia kunnostani. Kuntosalijäsenyys on ollut hyvä juttu.

En kuitenkaan ole kaiken ulkopuolella. Kaupunginhallituksessa on ollut esillä rantaraitin lisäksi paljon keskustelua herättäneitä asioita mm. Mankkaan entisen kaatopaikan muuttaminen golfkentäksi ja virkistysalueeksi, jätevedenpuhdistamon yva-prosessin valmistelun käynnistäminen ja Histan osayleiskaavan luonnos.

On ollut myös aikaa ajatella ja olla aktiivinen. Otin viime kaupunginhallituksessa esille Kaupunginkallion asemakaavan juuttumisen maankäyttösopimusneuvotteluihin. Lokakuussa tulee neljä vuotta siitä, kun kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tuon asemakaavan esitettäväksi kaupunginhallitukselle ja valtuustolle. Kun sopimusta yhden ainoan maanomistajan kanssa ei ole syntynyt, on kaava jäänyt makaamaan virkamiesten pöydälle.

Tuo asemakaava on kaupunkikuvallisesti merkittävä ja Espoon keskuksen kannalta tärkeä. Se lisäisi toteutuessaan asumista erittäin hyvien liikenneyhteyksien ja yhä paranevien palveluiden läheisyydessä.

Olemme pyytäneet selvityksen, kuinka kaava saadaan etenemään ja alue rakentumaan. Kaiken kukkuraksi tuo asemakaava on tähän mennessä tehty jo kahteen kertaan, sillä se on kerran palautettu kaupunginhallituksesta uudelleen valmisteltavaksi. Jos se ei nyt viimein etene, on turha ihmetellä, kuinka Espoossa kaavoitus vie ylettömästi aikaa.

Tuleva viikonloppu on menee poikkeuksellisesti luottamustehtävien merkeissä. Lähden espoolaisten opettajien kanssa risteilemään ja kiinnostunein mielin kuulemaan heidän ajatuksiaan espoolaisten lasten koulupäivistä. Tulijaisina reissusta on varmasti hyviä ajatuksia ja perusteluita talousarvioneuvotteluita varten. Ja lapsille pitäisi löytää mukava dvd.

Ei kommentteja: