sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Big Brother -todellisuus

Viikolla alkoi jo ties kuinka mones Big Brother -tuotantojakso. Yllätin itseni katsomassa ensimmäistä jaksoa. Se on niin noloa, että pitää tunnustaa. Viime keväänä seurasin Idols-kisaa, missä sentään on mielestäni järkeä ja positiivinen pohjavire. Hyllystämme löytyy jopa parin Idols-tähden levy.

BB-ohjelmassa osallistujat kertoivat kameralle ja sitä kautta kaikille katsojille asioita, joita normaalisti ihmiset kertovat parhaalle ystävälleen kuiskien. Miksi? Mikä on niin tavoiteltavaa, että ihminen on valmis loukkaamaan lähimmäisiään ja kuinka he sen kestävät?

Tosi-Tv:n kautta on syntynyt uusi ammatti: julkkis. Nämä kokopäiväiset julkkikset tai sellaiseksi pyrkivät eivät osaa mitään sellaista erityistä (esim. laulaa, juosta, maalata, kirjoittaa), minkä vuoksi heistä kerrottaisiin julkisuudessa. He vain tarjoavat persoonansa riepoteltavaksi. Miksi?

TV:ssä on aina ollut tarjolla halpaa viihdettä. Joskus kaikilla kanavilla pyöri tolkuttomasti erilaisia visailuja. Niissä ihmiset vastailivat kysymyksiin samoissa lavasteissa vuodesta toiseen. Sellainen ei enää kai kiinnosta. Nyt tarvitaan mieltä järkyttävämpää - sellaista, josta iltapäivälehdet voivat tarpeen tullen tehdä lööpin ellei oikeassa elämässä ole tapahtunut mitään myyvää.

BB-ohjelmaa voi seurata läpi vuorokauden, jos maksaa siitä. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon näitä katsojia on ja kuinka heillä on siihen aikaa.

Julma ja erikoinen on tämä maailma.

Ei kommentteja: