torstaina, syyskuuta 13, 2007

Lapsistamme huolehditaan

Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on ollut viime vuosien yksi suosituimpia puheenaiheita. Meidän perheessämme saa tänä syksynä työ joustaa aikalailla lastemme asioiden takia:

Elsalle olemme äskettäin varanneet ajan päivähoidon kasvatuskeskustelua ja neuvolan 3,5 -vuotistarkastusta varten.

Väinölle taas olemme varanneet aikaa silmälääkäriin, korvakontrolliin ensimmäisen (!!! *kop* *kop*) korvatulehduksen jäljiltä, suuhygienistille, kuulotutkimukseen, päivähoidon kehu-keskusteluun ja neuvolan 5-vuotistarkastukseen. En kai unohtanut jotain? Lista tuntuu läkähdyttävältä ja on oikeastaan helpottavaa, että Lastenklinikan kontrolleja on enää vain kerran vuodessa.

Kun tuota ajattelee, huomaan, että saamme aikamoisesti asiantuntijoiden aikaa lastemme terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi. Me vanhemmat emme todellakaan ole yksin vaan jokaisessa näissä kohtaamisessa meillä on mahdollisuus saada tukea ja neuvontaa, jos jokin asia huolestuttaa tai lapsi tarvitsee hoitoa.

Ja lapset ovat innoissaan! Heistä on hienoa päästä lääkäriin tai neuvolaan.

Ajan käytön kannalta taas on hienoa, että me vanhemmat huolehdimme näistä yhdessä. Päivähoidon kasvatuskeskusteluissa olemme molemmat mukana, mutta toiset asiat hoitaa toinen vanhempi yksin.

Ei kommentteja: