tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Kirjasto tulee, kyläpäällikkö lähtee


Olimme tänään Keski-Espoo seuran väen voimin tapaamassa Espoon keskuksen projektipäällikköä, jonka tehtävänä on ollut viime vuodet koordinoida Espoon keskuksen hankkeita. Saimme aluksi kuulla, että hän on siirtymässä uusiin tehtäviin ja uusi päällikkö on haussa. Harmillista, kun samaan aikaan myös aluearkkitehtimme pääsi uusiin hommiin. Pitää kuitenkin muistaa, että muutokset voivat tuoda myös uusia tuulia.

Keskustelimme tänään Espoon keskuksen hankkeiden tilanteesta ja saimme kuulla, että jo muutaman vuoden päästä (2008 -2009) aika moni asia on täällä paremmin. Muutos tuntuu todella lupaavalta!

Nyt näyttää siltä, että toimintakeskuksesta kirjastoineen ollaan pääsemässä sopimukseen. Jos vuokrasopimus allekirjoitetaan vielä tässä kuussa, alkaisi rakennustyöt lokakuussa ja avajaisia voisimme viettää kesällä 2008. Upeaa!

HOK-Elanto ei siirry uuteen rakennukseen, mutta saamme todennäköisesti siihen toisen kaupan, joten tarjonta ja kilpailu alueella tulee kasvamaan. Samana vuonna on tarkoitus, että valmistuu myös Espoontorin laajennus ja sitten 2009 saneerataan vanha puoli ja toteutetaan samalla matkakeskus.

Hienolta kuulostaa myös suunnitelma siltaraitin uudistamisesta. Raitti kulkee uudelta kirjastolta kauppakeskuksen läpi virastokeskukseen, missä uutta ilmettä pääsee kohta palan matkaa ihailemaan. Espoon parjattu asema ja sen hissit saavat myös uuden ilmeen. Naapurin rouva tiesi illalla kertoa, että hisseistä olisi tulossa lasiset. Ja toivottavasti myös hajuttomat!

Keskustelimme myös kaupungintalon ja sen vieressä olevan virastotalon tulevaisuudesta. Selvitykset ovat vielä kovin kesken. Virastotaloissa olevia sosiaali- ja terveystoimen palveluita ollaan siirtämässä terveystalo Samarian viereen. Uuden perheiden taloksi nimetyn hankkeen tarveselvitys on ensi viikolla sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Palaverista kotiuduttuani poikkesimme koko perheen voimalla kirjastossa ja kaupassa. Kotimatkalla tapasin alueella noin 50 vuotta asuneen naapurin rouvan. Hän oli tulossa alueneuvottelukunnan kokouksesta, missä olivat puhuneet samoista asioista.

Oli mukavaa kertoa iloisia uutisia siitä, että vieressä olevan Tuomarilan juna-aseman toiselle puolelle rakennetaan kauppa. Aikaa sitten näillä kulmilla oli parhaimmillaan kolme kauppaa ja nyt ei ainuttakaan. Uudet asukkaat ja uusi rakentaminen ovat nyt luoneet edellytykset sille, että saamme edes yhden takaisin. Olen iloinnut siitä jo jonkin aikaa.

Täällä Tuomarilassa on myös erikoisuutensa: VPK:n talolla toimii vanha kunnon elokuvateatteri, jonka penkeillä ei varmasti nukahda elokuvaa katsellessa. Paikat ei kiillä, mutta tunnelmaa on sitäkin enemmän. Yllä olevassa kuvassa on mainos tulevasta elokuvateemaviikosta, joka täällä järjestetään lokakuussa. Talo on melkein naapurissa, joten elättelen toiveita, että ehdin elokuviin tällä kertaa. ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin kohtaan ja milloin kauppa rakennetaan "juna-aseman toiselle puolelle"? Ihan lähelle ei luulisi mahtuvan, kun asuntoa nousee kuin sieniä sateella.