sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Kirjamessuilla

Poikkesin kirjamessuilla. En ole aiemmin käynyt, vaikka kutsuja on edellisinäkin vuosina tullut. Nyt nuuhkaisin hieman tunnelmaa ja huomasin, että aikaa olisi pitänyt olla kunnolla ja ohjelmaan olisi pitänyt tutustua etukäteen. Kirjasyksyäkin olisi kannattanut seurata tarkemmin. Tunsin myös piston sisimmässäni, koska luen edelleen liian vähän. Romaaneja en juuri lainkaan, vaikka nyt yöpöydälläni onkin Doris Lessingin teos.

Yhden kirjan ostin. Seppo Lindblom on kirjoittanut kirjan, missä hän pohtii hyvinvointivaltion tilaa ja suomii myös poliitiikan kykyä tehdä päätöksiä. Kirja, joka on pakko lukea.

Sysmän kirjakylä oli myös messuilla. Mieli teki, mutta en raaskinut ostaa kirjaa Sysmästä. Pari Kirjakylä -lehteä tarttui matkaan ja mainos ensi kesän kirjakyläpäivistä (3.-6.7.-08). Pitää pistää ylös kalenteriin. Teemana on silloin Mika Waltari, jonka teosten pariin olisi myös hyvä joskus palata.

Lapsille toin Tatun ja Patun Suomi - kirjaa mainostavat viirit ja EU:n kartan. Mieluisia ja ilmaisia tulijaisia kumpainenkin. Tatua ja Patua meillä onkin jo useampana iltana luettu. Viime viikolla taas YK:n päivän merkeissä lapset olivat päiväkodissa keskustelleet eri maista. Elsa ja Väinö ovat olleet innoissaan sen vuoksi Espanjasta ja kartasta piti heti tarkistaa, missä se sijaitsee.

Ei kommentteja: