sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Upea teko

Olin Turussa. Eilen. Valitettavasti tulin sieltä pois ennen kuin Eero Heinäluoma teki poliittista historiaa. Hän teki suuren teon, vaikean päätöksen ja se yllätti minut, kuten muutkin. Silmäkulmiani olen saanut pyyhkiä uutisia katsoessani, sillä niin paljon hänen ratkaisunsa kosketti.

Heinäluoman päätös osoittaa sen, että keskustelulla ja mielipiteiden ilmaisulla on merkitystä. Heinäluoma perustelee ratkaisuaan äänestäjiltä tulleella viestillä. Uskon, että pohdintaan on vaikuttanut myös se keskustelu ja analyysi, jota puolueen tilanteesta on käyty erilaisilla areenoilla. Keskustelu on ollut ennen näkemättömän avointa näissä blogeissa ja se on ollut hienoa. Se on antanut voimaa ja uskoa uudistumisen mahdollisuuteen ja vaikuttanut.

Eero taitaa poliittisen pelin. Siinä mielessä hänen ilmoituksen aika ja paikka olivat hyviä. Tällä kertaa Heinäluoma pelasi todella puolueen maaliin! Parhaimmillaan tästä alkaa sellainen keskustelu, joka herättää kiinnostusta viikottain kaikkialla Hämeenlinnaan asti. Se kantaa tulosta myös syksyllä, jolloin palaamme maamme suurimmaksi puolueeksi.

Eeron ratkaisu antaa meille uutta toivoa ja mahdollisuuden uudistua. On hyvä, että jo aiemmin kieltäytyneet harkitsevat tilannetta uudelleen. Moni nyt entinen Heinäluoman tukija etsii ehdokasta puheenjohtajaksi. Siksikin asiaa kannattaa miettiä. On puolueen etu, jos meillä on useita ehdokkaita puolueen johtoon. Puolueen johto on saatava uuden sukupolven käsiin.

Oma johtopäätökseni tässä tilanteessa on selkeä. Nyt jos koskaan on Tarja Filatovin aika. Hän voisi oikeasti uudistaa ja samalla koota puolueemme vahvaksi. Hänellä on tehtävään vaadittavaa kokemusta ja kykyä puhua vaikeistakin asioista uskottavasti ja ymmärrettävästi. Tarjalla on taitoa ja karismaa.

Hän on myös riittävän vahva rohkaistakseen erilailla ajattelevia ihmisiä lähellään ja moniäänistä keskustelua puolueessamme.

***

Ps. Puolue avasi verkkolehden viikonloppuna, jonka ajankohtaisuutta on ihan aiheellisesti jo ehditty pohtia esim. täällä ja samalla ulkoasua aiheesta kehuttu. Verkkoviestintä on haasteellista. Ainakin minulle oli yllätys, että esim. Suomen Kuvalehti on jo omassa jutussaan ja blogissaan ehtinyt kommentoida Heinäluoman ratkaisua ja sen vaikutuksia puolueelle, kun tässä omassa nettilehdessämme on vieläkin vain pääuutinen. Eikö juuri tänä viikonloppuna olisi pitänyt syntyä juttuja solkenaan?

Ei kommentteja: