perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Odottavissa tunnelmissa

Lapset ovat nyt tulleet sitten siihen ikään, että meillä on tänään ensimmäiset kaverisynttärit. Myönnän, että harvoin on jännittänyt näin. Meille on tulossa seitsemän pientä poikaa juhlimaan!

Olen myös miettinyt onko kaksi tuntia lyhyt vai pitkä aika. Ja mitä kaikkea siinä ajassa oikein ehtiikään tapahtua? Viime päivinä on kuitenkin vahvistunut usko siihen, että kyllä me tästäkin selviämme. :))


***
Eilen oli Espoon demareiden kunnallisjärjestön syyskokous. Kokousta ennen puolueen puheenjohtaja Heinäluoma kertoi ajankohtaisia kuulumisia eduskunnasta sekä arvioi puoleen tulevaisuuden näkymiä hieman. Saimme kuulla, että puolueen kansanedustajat valmistelavat oikeasti vaihtoehtoisen budjetin, josta näkyy omat painotukset. Hyvä niin.

Puolueen kannatus ei ole noussut, vaikka viime aikoina toisten puolueiden kannatus on laskenut. Kyse on siitä ansaitsemmeko kansalaisten luottamuksen siinä tilanteessa, missä usko hallitukseen alkaa horjua. Itse en usko, että kannatus siirtyy meille automaattisesti, vaan siihen vaaditaan työtä, uskottavia tekoja ja puheenvuoroja.

Puolueessa tuntuu nyt olevan kaksi erilaista linjaa: toiset uskovat, että haukkumalla hallitusta pääsemme aikanaan takaisin valtaan. Näiltä unohtuu, että toisinaan puolueilla on siihen mennyt useampi vaalikausi.

Toiset meistä taas uskovat, että vain puolueen uudistumisen kautta syntyy uutta kannatusta ja luottamusta. Yksi askel tässä muutoksessa oli mielestäni paljon huomiota saanut Hämeenlinnan kokous. Juuri nyt me tarvitsemme juuri sellaisia kohtaamisia yhä enemmän! Meidän pitää keskustella ja miettiä missä olemme ja mihin suuntaan haluamme mennä sekä miten me sen teemme.

***

Uusi tähti on syntynyt Espooseen:
Eilisessä kokouksissa valitsimme myös uuden puheenjohtajan johtamaan meitä espoolaisia demareita: Mika Helanderin! Itse olin erittäin tyytyväinen hänen valintaansa ja toivotan kaikkea hyvää alkavalle taipaleelle. Mika työskentelee sosiologian professorina ja kertoi olevansa vaikuttunut Allardin ajatuksista.

Kokous henki uusia ja lupaavia tuulia. Oli rohkeutta sanoa ja puhua rakentavasti. Toivon todella, että saisimme tästä nyt uuden otteen omaan työhömme ja toimintaamme. Oikeasti meillä on aika hyviä ihmisiä mukana tässä liikkeessä!

Ei kommentteja: