torstaina, toukokuuta 11, 2006

Jäähyväiset kaupunkisuunnittelulautakunnalle

Olin eilen viimeisen kerran kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa varapuheenjohtajana. Kuten aina kokous kesti pitkään ja lautakunta paneutui perin juurin pieniin ja suuriin kysymyksiin.

Etelä-Espoon yleiskaavaa jälleen. Yleiskaavan jokainen nurkka alkaa olla valmis. Suomenoja on vielä avoin, koska siitä ei ole saatu valmistelijoiden selvityksiä. Sen sijaan Hannus, Hanikka, Sammalvuori ja moni muu herkkä kohde on saamassa rajauksensa. Joka Kehä III:n pohjoispuolisista Kauklahden ympäristön alueista on löytymässä näkemys. Se oli alun perin vaikea kysymys, mutta taidokas selvitys näyttää vievän suunnittelua hyväksyttävään suuntaan. Aluee tulee kehittymään väljänä ja kylämäisenä alueena, aivan omanlaisena osana Espoota.

Vuosikymmenen turhake etenee. Leppävaaraan suunnitellaan viihdekeskusta, jossa olisi mm. sisälaskettelukeskus, vesiurheilumahdollisuuksia, kylpylähotelli ja elokuvakeskus. Toki tuollaisen hankkeen kohdalla väkisin miettii elämäntapamme kestävyyttä ja järkevyyttä, mutta ne kysymykset eivät ole syy estää kaavan eteneminen. Alueella kulkee myös kuuluisa Monikonpuro, joka tullaan huomioimaan kaavassa. Sen varteen sijoittuu kahviloita. Espoo on panostanut liikekeskuksen kohdalla niin paljon puroon ja sen uoman rakentamiseen, ettei meillä ole nyt varaa jättää sitä huomioimatta.

Pienissä kaavoissa vaikeita kysymyksiä. Lautakunta oli harmissaan, kun jälleen kerran jouduimme tekemään pienen kaavamuutoksen, jolla mahdollistettiin ajoyhteys tontille kevyen liikenteen väylää pitkin. Tuo olisi voitu välttää, jos hallinto kaupungissa keskustelisi paremmin, mutta nyt se oli myönnettävä. Vaikka liikenne ei tule olemaan vilkasta, on totta, ettei kulku ole enää yhtä turvallista kuin ennen. Ajattelen lapsia.

Lapsista puhuimme myös Matinkylän pienen postimerkkikaavan kohdalla, jossa leikkipaika oli laitettu keskelle parkkipaikkoja. Olen itse aikaisemminkin katsellut sitä, kuinka usein tonteilla paraatipaikat varataan autoille ja lapset laitetaan sitten jonnekin nurkkaan. Uskomatonta arvostusta! Nyt kun itse jatkuvasti seuraa, kuinka vilkkaita pienet lapset on, oli ilahduttavaa, että yhteisymmärryksessä muutimme esitystä.

Lisäksi lautakunta laittoi eteenpäin vanhan säästöpankkiopiston kaavan, joka mahdollistaa Matinlahden rantaan laadukasta kerrostaloasumista. Olen tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

Annoin periksi. Olen harvoin (vai koskaan?) lähtenyt lautakunnasta kesken pois, mutta eilen annoin periksi yhdentoista aikaa yöllä. Olin liian väsynyt olemaan edes haikea. Uskon, että eroahdistus tulee vasta myöhemmin.

Pitkä matka, joka on ollut todella mielenkiintoinen on päättynyt. Ei kuitenkaan ihan kokonaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»