tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Nälkäisiä päätöksiä

Eilinen Finlandiatalon kokous jää pysyvästi mieleen ja sitä tullaan varmasti muistelemaan vielä usein. Vaikka asiakin oli tärkeä, parhaiten tulemme muistamaan kokouksen olemattomista tarjoiluista ja nälästä. Oliko se helsinkiläisten isäntien osaamattomuutta, ajattelemattomuutta vai välinpitämättömyyttä?

Tuntia kestävässä kokouksessa meille tarjottiin kahvileipä alussa ja kokouksen päätteeksi pari kolikon kokoista suolapalaa. Ihmeissämme katselimme salin reunoilla olevia pöytiä, joiden valkoisten liinojen päällä niin moni olisi halunnut nähdä kunnon ruokaa.

Itse kokous meni niin kuin olettaa saattoi eli sopimus syntyi ja työ alkaa. Saimme taas kerran kohdata muiden kuntien ylimielistä asennoitumista Espoota kohtaan. Se ei tullut julkisissa puheenvuoroissa niinkään esiin kuin sitten omassa ryhmäkokouksessamme. Se ei yhteistyötä edistä ja osoittaa sen, että työ tulee olemaan vaikeaa.

Yleinen kuvitelma on, että Vantaalla ja Helsingissä valtuustot työskentelevät tehokkaasti, eivätkä käytä aikaansa turhaan lätinään. Olinkin yllättynyt, että Espoo sai oman kokouksensa nopeimmin päätökseen ja saimme odotella muita. Suolapaloja emme toisten nenän edestä päässeet syömään, sillä ne vietiin pois odottamaan isäntiä.

Espoon valtuuston kokouksessa eräs kokoomuslainen valtuutettu käytti alahuuli väpisten puheenvuoron, jossa hän kertoi olevansa pitkin hampain valmis hyväksymään sopimuksen. Hän oli hyvin ärtynyt siitä, että sopimuksessa sitoudutaan palveluiden kehittämisen lisäksi yhteiseen asuntopolitiikkaan ja liikennejärjestelmän suunnitteluun. Sehän on asian pihvi!

Tuo puheenvuoro vahvisti omaa tunnettani siitä, että olemme oikealla tiellä.

***
Tänään olin ensimmäisen kerran kaupunginhallituksen hommissa mukana. Meillä oli konsernijaoston kokous, jossa pohdimme kaupungin omistajapoliittista linjaa, suhtautumista tilaaja-tuottaja -malliin, ostamisen osaamista ja kaupungin hyvää hallintotapaa.
- Siinä onkin työsarkaa kerrakseen ja opeteltavaa on paljon!

Töiden määrä on vähentänyt myös eroahdistusta kaupunkisuunnitteluun. Toki kävin viikonloppuna vilkaisemassa lautakunnan esityslistaa ja noistakin asioista on tullut vähän keskusteltua. Mielenkiintoa ei voi kieltää, eikä estää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Anonyymi kirjoitti...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Anonyymi kirjoitti...

Great site lots of usefull infomation here.
»