keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Näin uuden ja ihmeellisen

Kävin äsken tarkastamassa uuden asuntomme korjaukset ja edelleen asunto tuntuu aivan ihanalta. Voisimmepa muuttaa sinne jo heti! Asunto tuntuu ihanan avaralta nyt, kun siellä ei vielä ole tavaroita ja huonekaluja. Ja jos meillä olisi vähän tavaraa, saattaisi se olla tilava vielä muuton jälkeenkin.

Toissailtana keskustelin asunnon ostamisesta ja minulta kysyttiin, kuinka olemme uskaltaneet ostaa ihan uuden ja vielä rakentamattoman asunnon vuosi sitten. Kysyjä koki, ettei ole itse saanut tarpeeksi luotettavaa tietoa rakennussuunnitelmista, jotta olisi voinut vakuuttua tulevan asunnon laadukkuudesta. Rakentajathan rakentavat juuri ja juuri sitä, mitä heiltä säädökset vaativat, eikä mitään enempää, jotta voitto on mahdollisimman suuri.

Asuntomarkkinat ovat täynnä kauhukertomuksia siitä, miten huonosti asunnon oston yhteydessä voi käydä ja kuinka uskomaton pettymys uusikin asunto voi olla. Toisaalta meillä tehdään huima määrä asuntokauppoja joka vuosi ja jo pelkästään pääkaupunkiseudulle rakennetaan uusia asuntoja tuhansia vuosittain. Ja taaskin ne onnelliset tarinat, hyvät kokemukset jäävät vaille huomiota. Ehkä meille käy niin? Toivon niin.

Asuminen on välttämätöntä ja merkittävä tekijä perheemme hyvinvoinnissa. Elämässä on uskallettava ottaa riskejä ja uskallettava tehdä ratkaisuja. Me olemme oman päätöksen tehneet ja olemme nyt onnemme huipulla. Eihän se täydellinen ole, mutta uskon, että jokainen meistä joutuu asumisen suhteen tekemään kompromisseja. Jos ei halua tinkiä tilasta, joutuu tinkimään ajasta eli asunto hankitaan kauempaa työpaikoista, palveluista ja huonompien liikenneyhteyksien äärestä. Me taas emme halunneet tinkiä niistä. - Ainakaan paljoa.

Nykyinen asuntomme on ollut yksitasoinen ja jatkossakin olisi ollut mukavaa asua yhdessä tasossa asunnossa, jossa olisi piha. Olen kuullutkin toiveita, että Espooseenkin pitäisi rakentaa enemmän sellaisia asuntoja. Minustakin se olisi mukavaa, mutta realistina kysyn kenellä niihin olisi varaa? Tonttimaan hinta on niin hurja, että vain rikkailla on varaa yksikerroksiseen rivitaloasuntoihin tai taloon väljällä tontilla. Me valitsimme portaat ja pienen pihan.

Pihatyöt uudessa asunnossa oli vielä kesken, mutta mukavaa oli kuulla, että leikkipiha valmistuu vielä ennen muuttopäivää. Vaikka uusi asuntomme onkin hyvien liikenneyhteyksien varrella aivan juna-aseman vieressä on rakennukset sijoitettu tontille siten, että keskelle syntyy suojaisa leikkipiha. Jatkossa meillä onkin aivan ulko-oven edessä hiekkalaatikko, keinut ja leikkihevosia. Puustoiseen rinteeseen tulee liukumäki. Toivottavasti lapset pitävät siitä!

Uusi tuntuu aina upealta ja vasta myöhemmin tulevat puutteet esille. Niin käy varmasti meillekin ja hurma haihtuu, kun arki alkaa rullata tavalliseen tapaansa. Nyt on kuitenkin aika nauttia ja iloita täysin rinnoin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

Anonyymi kirjoitti...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»