sunnuntaina, toukokuuta 19, 2013

Työnohjaajaksi


Nopeasti kuluu aika. Muistan yhä kuin eilisen päivät kaksi ja puoli vuotta sitten, kun etsin elämääni jotain uutta. Löysin äärettömän innostavan polun, jota olen jo jonkin aikaa kulkenut. Se polku toi ratkaisuja, joita en olisi uskonut olevan ja jotka tuntuvat nyt todella oikeilta. Se on vienyt minua syvemmälle olevaan enemmän kuin täysin uuteen. Olemassa olevan merkitys on muuttunut.

Valmistuin perjantaina työnohjaajaksi. Nyt olen iloinen siitä, että opiskelutaival oli työläs ja vaativakin. Hetkeäkään en ajatellut antavani periksi, mutta paljon olen joutunut työtä tekemään. Kokonaisuuteen kuului lähiopetuspäivien lisäksi paljon käytännön harjoittelua sekä yksiköiden että ryhmien kanssa. Pienryhmässä pohdimme paljon työnohjausta ja työelämää. Lisäksi oli myös kirjallisia tehtäviä. Kirjoja olen lukenut ison pinon. Koko prosessin olen kirjannut oppimispäiväkirjaan.

Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka auttaneet minua tällä tiellä. Mieheni on ollut uskomattoman tukeva omalla arkisella tavallaan. Se on ollut aitoa ja enemmän tekoja kuin sanoja. Espoon kaupunki tuli minua taloudellisesti merkittävällä summalla stipendikukkaron kautta. Esimieheni kannusti ja rohkaisi minua lähtemään tälle tielle. Pidän itseäni etuoikeutettuna, sillä olen saanut olla erittäin hyvän esimiehen johdettavana.

Ohjattavakseni lähteneet ovat antaneet minulle upean mahdollisuuden oppia ja ymmärtää, mistä oikein on kyse. Opiskelukavereiden kanssa olen saanut jakaa omaa haparoivaa ammatillista kasvuani. Jokainen jonka kanssa olen työnohjauksesta ja ratkaisukeskeisyydestä keskustellut on auttanut minua ymmärtämään oppimaani paremmin. Se on ollut tärkeää. Olen siitä todella kiitollinen!

Olen saanut hyvän perustan tehdä uudenlaista työtä. Sitäkin enemmän olen saanut eväitä kehittää ja pohtia nykyistä työtäni. Se on erittäin innostavaa! Olen tutustunut itseeni paremmin. Olen tunnistanut vahvuuksiani ja aion hyödyntää niitä aikaisempaa tietoisemmin.

Minulle on esitetty paljon kysymyksiä tulevasta. Ei minulla ole niihin vastauksia. Uskon, että vastauksia syntyy, kun on aika. Suhtaudun tulevaisuuteen uteliaana, mutta ny aion nauttia siitä mitä on. Se on minulle hyvää ja arvokasta.

Nyt aion nauttia kesästä.

Ei kommentteja: