maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Vaalirahat omasta kukkarosta, teemat arjesta


Vaalien viimeiset viikot ovat käsillä ja viimein se näkyy myös lehtien sivuilla ja katukuvassa. Kun keväällä päätin ryhtyä ehdokkaaksi, pidin selvänä, että teen tämänkin työn tosissani. Se tarkoittaa myös mainostamista ja lennäkkien jakamista koteihin ja ihmisille eri tilaisuuksissa.

Kaikki mainokseni olen tehnyt itse ja itse myös maksan vaalikuluni. Kampanjani taustalla ei siis ole epämääräisiä tahoja, jotka olettavat saavansa vastapalveluksia. Suurimpaan kiitollisuuden velkaan jään perheelleni - tässäkin tapauksessa.

Käytän vaaleihin rahaa noin 3 100 euroa ja se kuluu seuraavanlaisiin asioihin:
- n. 2400 euroa lehtimainoksiin Länsiväylässä ja Keski-Espoon Sanomissa
- n. 650 euroa esitteeseen
- 30 euroa ehdokasmaksuun.

Näiden lisäksi olen mukana yhdistyksemme yhteisessä mainoksessa ja Espoon demareiden isoissa mainoksissa. Sain myös mahdollisuuden kirjoittaa Espoon demareiden vaalilehteen ("Asumisen unelmat muuttuvat elämänvaiheiden ja iän myötä"), mikä tukee vaalityötäni. Olen kirjoitellut kohtalaisen ahkerasti muutoinkin lehtiin.

Vaalityö on kallista, mutta myös hauskaa. Tapahtumissa on ollut mukavaa tavata ihmisiä ja internetin ilmaisia mahdollisuuksiakin olen yrittänyt hyödyntää:

- Sellainen Jaana -sivuitani voit lukea millainen olen ja
- vaaliblogissani on lisää ajatuksiani.Lapsille ja perheille hyvä Espoo syntyy teoista,
... joilla huolehditaan luotettavasta terveydenhuollosta, laadukkaasta opetuksesta ja turvallisesta päivähoidosta sekä mahdollisuudesta tukeen varhain, jos elämä koettelee.

... joilla edistetään arjen sujuvuutta. Toimivan arjen kulmakiviä ovat lähipalvelut ja toimiva joukkoliikenne sekä turvalliset raitit lasten leikkiä ja kulkea.

... joilla parannetaan Espoon keskuksen turvallisuutta, palveluiden monipuolisuutta ja lasten monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä huolehditaan alueen viheralueista ja Keskuspuistosta.

... joilla vaikutamme asumisen hintaan. Se edellyttää määrätietoisuutta kaupungin maanhankinnassa ja kaavoituksessa. Espoon kaupungin on tarjottava enemmän tontteja omatoimirakentajille ja vuokra-asuntotuotantoon.

Lapsille hyvä kaupunki on hyvä meille kaikille.


Jaana Leppäkorpi
- Huolenpitoa huomisen Espoosta


4 kommenttia:

Petteri Oksa kirjoitti...

Herrankiesus! Nyt pitää nostaa virtuaalista hattua.

Että haluaa laittaa tuollaisen summan omaa rahaa peliin, se on kunnioitettavaa tavalliselta palkansaajalta. Itse en juuri aikanaan vaaleihin osallistuessani omaa rahaa käyttänyt, enkä suostuisi sitä nytkään tekemään.

Kunnioitettavaa sitoutumista kunnallisvaaleihin, minusta.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kyllähän noille muutakin käyttöä meidän perheessä olisi. Espoon kokoisessa kaupungissa tuo on pikemminkin alakantissa sen suhteen paljonko pitää vaaleihin satsata jos haluaa omata mahdollisuuksia päästä läpi.

Mirka kirjoitti...

Sen kyllä uskon, että muuta käyttöä rahalle varmasti olisi. Siksi iso hatunnosto, kun haluaa omien rahojensa kautta sitoutua!

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Kiitos osanotosta! Tuo kertonee sen, että olen tosissani. Työtä on tehty ja intoa on jatkaa.

Täydennän ilmoitustani:
Sain tiedon, että pääsin mukaan nuorehkojen demareiden yhteisilmoitukseen Länsiväylään. Ilmoituksen rahoittaa SDP:n kunnallisjärjestö ja jäsenemme, joilta on kerätty varoja.