torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Hyvää keskikesän juhlaa!


Oman pihan värikäs kukkaloisto tuo edelleen hyvän mielen raskaankin päivän jälkeen. Tässä jälleen muutamia otoksia pieneltä pihaltamme.

Vaikka kesä onkin ollut joitakin viikkoja normaalia aikaisemmassa, on pionimme puhkeamassa juuri oikeaan aikaan kukkaan. Kuulin näet äskettäen, että se on se oikea juhannuskukka.


Terassimme säileikköön halusin ehdottomasti kukkivia köynnöksiä. Naapurimme (heiltä saa muuten erinomaisia vinkkejä) löysi omalle pihalleen tulikuusamia, joita itsekin hankin viime kesänä. Nyt ne kukkivat villin oranssina ja tuottavat iloa ainakin minun silmille.

Vaikka pihamme onkin pieni niin silti meilläkin on oma rajataistelumme meneillään. Naapuritontin rajalla on pensasaidan sekaan kotiutunut putkikasvi (kuvassa oikealla), jonka nimeä en tiedä. Tavaton se on kuitenkin kasvamaan ja leviämään. Olo oli kuin viidakossa, kun viime viikonloppuna sitä harvensin, tai oikeammin kaadoin hiki otsassa.

Tuo kasvi on toki siitä kätevä, että se antaa pihallemme näkösuojaa ja ohjaa vieraat kulkemaan ulko-oven kautta. En kuitenkaan ole innoissani siitä, että se uhkaa viedä elinvoiman ja vallata alaa sireeneiltämme ja naapurin puolella olevalta pilajalta. Olisi todella mukavaa tietää, mikä tuo kasvi on.

Näissä mietteissä on hyvä hiljalleen antaa kesätunnelman rahoittaa mielen. Hyvää juhannusta ja loma-aikaa!


2 kommenttia:

Juhani kirjoitti...

Hei! Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvä kasvi on mielestäni Jättitatar. En ole koskaan nähnyt sen kukkivan, joten jos vasemmanpuoleisessa on sama kasvi, niin en ole sittenkään varma.
Meillä kasvaa pihalla Japanintatarta, joka on vielä innokkaampi leviämään. Ja kasvaa joka kesä muutamassa viikossa yli kolmimetriseksi tuuheaksi pensaaksi. Tosi kaunis katsella mutta vaatii valtavasti harvennustyötä.

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Kiitos! neri kasveja nuo ovat. Muutaman kerran olen jo kesän aikana sitä harventanut, joten varmasti samasta kasvista on kyse.