torstaina, elokuuta 16, 2007

Jaanan päivän tunnelmissa

Eilen oli nimipäiväni. Kiitos niille, jotka onnittelivat! Se tuntui mukavalta, mutta en minä siitä aikonut kirjoittaa. Nimipäiväni on aina ollut koulunalkamisviikolla ja ainakin omassa muistissani on mielikuva siitä, että koulu alkoi silloin joskus juuri 15. päivä elokuuta. Vuoden ja parinkin päästä tämä viikko tuokin sitten taas isoja muutoksia elämäämme, mutta ei vielä, vaikka Väinö kävikin maanantaina varahoidossa eskarissa

Kaikenkaikkiaan nimpparipäivä merkitsee minulle sitä, että syyskausi kiireineen ja menoineen on alkanut ja kesän verkkainen tunnelma on kadonnut. Itsellenikin yllätykseksi olen myös löytänyt jostain tarmoa tehdä asioita, puuttua ja vaikuttaa elämänmenoon. Ja se tuntuu ihan hyvältä!

Maanantaina oli kaupunginhallituksessa päivähoidon järjestämisen strategia ja kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti tekemiäni muutosesitykset, jotka koskivat sitä, että päivähoitopaikka tulee osoittaa läheltä perheen kotia, että kaupungin tulee edistää perhepäivähoidon ja ryhmäperhepäivähoitopaikkojen syntymistä ja että henkilöstön saatavuus turvattava. Tärkeitä asioita, joita mielestäni oli syytä korostaa selkeämmin.

Keskustelimme hieman myös maahanmuuttajalasten päivähoitotarpeista, mikä ei mielestäni riittävästi näkynyt strategiassa. Sen tiimoilta on kuitenkin kehittämishanke menossa, joten en sen enempää siihen puuttunut. Päivähoito on joka tapauksessa merkittävä toimija lapsiperheiden kotouttamisessa ja kotoutumisessa Suomeen. Ja toisaalta vieraskielisten lasten määrä päivähoidossa tulee lisääntymään merkittävästi tulevina vuosina.

Nostin epävirallisesti esiin myös Espoon vanhan aseman ostamisen kaupungille. Länsiväylähän kirjoitti joku aika sitten, että VR on pistänyt aseman myyntiin. Asemalle olisi hyvä saada vilkasta kansalaistoimintaa. Monikuttuuriseen Espoon keskukseen sopisi hyvin tyttöjen talo, mille vanha asema olisi oiva paikka. Kiirehdimme neuvotteluita, joita kaupunki käy ratahallintokeskuksen kanssa asemasillasta. Tarkoitus on että samassa yhteydessä tuo vanha asema siirtyisi kaupungille.

Keskiviikkona oli yhdistyksemme kokous, missä keskustelimme Espoon keskuksen kehittämistarpeista. Moni asia täällä on rakenteilla (mm. uimahalli ja alikulku tehty, kirjasto rakenteilla ja radan ylikulkusiltakin luvattu korjata) ja nyt tarvitaan uusia tavoitteita, joiden eteen alamme tehdä töitä yhdessä ja yhteistyössä muiden kanssa.

Hyviä ideoita myös syntyi: Espoon keskuksesta puuttuu jäähalli, Tyttöjen talo vanhalle asemalle on myös erinomainen idea, kuten myös Perheiden talo Samarian viereen. Keskustelun pohjalta tein kannanoton, joka löytyy yhdistyksemme blogiin. Idea blogista syntyi jo kesällä, mutta vasta nyt syyskauden ensimmäisessä kokouksessa saatoin sitä esittää ja sain sen perustettua.

Tulipa siis tehtyä kaikenlaista näin syyskauden aluksi. Tästä on hyvä jatkaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).