keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

Paikallisia

Olen viime aikoina ollut erilaisissa tilaisuuksissa, joissa on käsitelty oman kylän - siis Espoon keskuksen - asioita. On mukavaa olla mukana, kun asiat pääasiassa näyttävät edistyvän.

Keski-Espoo -seuran kokouksessa oli uusi kylpäällikkömme Torsti Hokkanen esittäytymässä ja samalla hän kertoi tärkeiden hankkeittemme edistymisestä. Entressen ja kirjaston rakentaminen on käynnistymässä ja se avautuu sopivasti joulumarkkinoille 2008. Myös Espoontorin laajennus on edelleen suunnitteilla ja myös nykyisen rakennuksen peruskorjaus sen jälkeen.

Ikävää, ettei ratahallintokeskuksessa ole juuri halukkuutta asemasillan kohentamiseen ja niinpä siellä on edelleen vanereilla peitettynä muutama vuosi sitten palanut pieni ravintola. Nyt kunnostamisesta sentään neuvotellaan ja ei muuta kuin toivoa, että sellainen sopimus syntyy, joka toisi meille viihtyisämmän ja siistimmän aseman. Pakkasellakin toimivat hajuttomat hissit olisivat myös kova juttu!

Suviniityn asuntoalueen kaavat taas etenevät viimein valtuustoon, kun alueen paikoitusselvitys valmistuu kuukauden sisällä. Paras paikka autoille olisi kallioluola, kunhan vaan sen rahoittamisesta saadaan järkevä ratkaisu.

Huomenna taas julkistetaan ns. Lindholmin sahan kolmion (radan varressa alikulun viressä) arkkitehtikilpailun tulokset. Millaisenkohan tornitalon me tänne saamme?

Espoon keskuksen kehittämisfoorumin palaverissa keskustelimme tämän aika uuden ja monelle vielä tuntemattoman alueportaalin kehittämisestä ja markkinoinnista. Siellä kaupungin toimijat ja alueen asukkaat ja muut toimijat voivat kohdata, keskustella ja kehittää aluettamme. Mukavaa, että virkamiehet ovat jo nyt ottaneet sen aktiiviseen käyttöön. Sitä kannattaa siis seurata ja osallistua ideointiin!

Kirkkojärven asemakaavaillassa esiteltiin laajemminkin Kirkkojärven puistoalueiden kehittämissuunnitelmia ja uuden tulevan koulun ideaa. Koulun rakentamistyöt alkavat ensi vuonna ja se toteutetaan kilpailussa voittaneen idean pohjalta. "Veljekset" -nimisen ehdotuksen perusajatus on, että koulun pienten koululaisten tilat ovat turvallisen ja pienimuotoisemman "pikkuveljen" puolella, eikä heidän tarvitse juuri olla isompien koululaisten kanssa samoissa tiloissa.

Uusi rakennus tulee olemaan merkittävä maamerkki, julkinen tila ja asukkaiden olohuone Kirkkojärvellä. Se jatkaa punatiilisten julkisten rakennusten nauhaa alueellemme. Koulun esittely kuulosti tosi hienolta!

Kaupunginhallituksen seminaarissa kartoitettiin tulevia hankkeita ja myös Espoon keskuksen asioita. Kuulimme myös Lehtimäessä olevan toisen asteen ammatillisen oppilaitoksen Omnian uusista laajentumissuunnitelmista. Alueelle on ideoitu "käden taitojen" keskusta, joka osaltaan parantaisi myös ammatillisen koulutuksen houkuttelevuutta.

Olen ollut yhteydessä myös tuosta Kulovalkean mahdollisesta kaupasta, enkä ole kovin iloinen saamistani tiedoista. Maanomistaja käy edelleen vain neuvotteluja siitä, että saisi alueelle kauppiaan. Tuuletin siis todella täällä liian aikaisin. Pelkkä kaupan paikka ei tosiaankaan riitä, vaan tarvitaan vielä se yrittäjä.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, eikö? Ja kun kaikki rakentaminen alkaa niin on siinä vilskettä ja vilinää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paikallisesta tilannekatsauksesta. Moni asia näyttäisi etenevän. Harmi vain, että tuo Kulovalkean kauppa-asia ei etene. Alkaa vähän usko mennä. Alueen kaduille, "torille" ja puistolle on kaiketi olemassa rahoitus, joten jos paikat siistitään ja rakennetaan kuntoon, tuskin mitään kauppaa enää saadaan. Nyt olisi kiire saada varma tieto asiasta, vai onko niin, että asia on todellisuudessa jo haudattu. Aika kurjaa on sekin, jos alueen "kaupan paikka" roikkuu keskeneräisenä. Sataaisiinpa edes pieni elintarvikekioski. :(

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Olennaistahan on se, että maanomistaja edelleen neuvottelee, mikä tarkoittaa sitä, että ainakin joku vielä harkitsee kaupan avaamista. Me voimme vain seurata tilannetta ja kysellä toisinaan, joka taas on samalla viesti siitä, että kauppaa odotellaan.

Toivotaan siis parasta!

Kaupungilla on muuten ollut myönteinen linja kaupallisten palveluden suhteen eli myöhemminkin varmasti yritettäisiin löytää keino saada se toteutumaan, jos yrittäjä silloin löytyy.