torstaina, heinäkuuta 27, 2006

VM:stä yllättävän hyviä uutisia

Valtiovarainministeriö ja ministeri Heinäluoma ovat saaneet ensi vuoden budjettiesityksen julkaistavaan asuun ja muiden haukuttavaksi. Niinhän siinä kuitenkin käy, että puutteet huomataan, eikä mikään riitä. Ainakin Veronmaksajat tulevat heti julkisuuteen kertomaan, ettei veronkevennykset ole riittäviä - puhumattakaan siitä, ettei maatalouden tuista edes ole päästy sopuun. Voi maalaisliittoa! Arvostelussa tuskin yllätyksiä on tulossa.

Espoolaisia talousarvio hellii: Kantatie 51 levennetään viimein ja Kehä I:n ruuhkiinkin on tulossa helpotusta. Olen aikaisemmin kirjoitellut, että Uudenmaan liiton laskelmien mukaan pääkaupunkiseudun ruuhkista aiheutuu jo nyt kymmenien miljoonien kulut vuosittain. Nämä investoinnit ovat siis oikeasti kannattavia hankkeita, eikä vain aluepolitiikkaa.

Ympäristöihmisenä ja julkisen liikenteen käyttäjänä (emme edelleenkään omista autoa) oli mukava lukea, että rahaa tulee julkisen liikenteen tukeen ja liikenneinvestoinneissa panostetaan myös ratahankkeisiin. Olenkin usein miettinyt, miten ihmeessä köyhässä Suomessa oli aikanaan varaa rakentaa ratoja, kun rikas Suomi ei niitä pysty pitämään kunnossa. Ja samaan aikaan kaikki ovat kuitenkin yhteen ääneen puhumassa joukkoliikenteen ja raideliikenteen puolesta. Politiikka on tahdon asia tässäkin kysymyksessä.

Uutisissa mainittiin, että valtion ns. pakkolaina kunnilta on päätetty maksaa vuotta aikaisemmin takaisin eli ensi vuonna. Tätä olen hiljaa mielessäni toivonut viime päivien aikana, kun budjettiuutisia on kerrottu. Jos se on totta, on se hyvä uutinen kunnille ja huono oppositiopuolueiden vaaliohjelmien laatijoille. Hyvä siirto siis shakin harrastajalta ja taktikolta.

Mielenkiintoista lukea huomisen lehdistä esityksestä tarkemmin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Here are some links that I believe will be interested

Anonyymi kirjoitti...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»