sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2011

Se on nyt kansan käsissä

Tänään on suuri päivä. On kansanvallan juhlapäivä. Kävin itse lasten kanssa äänestämässä. Joka kerta se tuntuu tärkeältä ja vakavalta, vaikka samalla sisällä pulppuaa vaikuttamisen ilo. Vaalityö on tehty ja nyt jännitetään.

Vaalityön iloa on näkynyt viime aikoina kaikkialla: teltoilla on ollut vipinää ja paljon tärkeitä keskusteluja on käyty. Moni on sanonut, että ihmiset ovat olleet aikaisempaa kiinnostuneempia asioista. Se lupaa hyvää. Mitä suurempi kiinnostus ja äänestysinto, sitä vahvemmin kansanvalta toteutuu.

Katsoin useamman vaalitentin ja sitten niiden analyysin siitä, mistä keskusteltiin. Keskusteluiden sisältöhän kertoo vain toimittajien painopisteistä, ei niitä teemoja puolueiden puheenjohtajat saaneet päättää. Moni meistä olisi halunnut kuulla enemmän terveydenhuollon ratkaisuista, verotuksesta, vanhustenhoidosta, työelämän kehittämisestä, ympäristöstä ja siitä, kuinka eriarvoisuuden kasvu saadaan taittumaan. Pidetäänkö kaikista huolta?

Jutta yllätti minut. Olen kaivannut häntä televisioesiintymisiin ja pohtinut miksi niin usein joku muu on ollut edustamassa demareita. Tiedän, että se oli tietoista, mutta sisimmässäni olen epäillyt. Eipä tarvitse enää: Jutta on ollut aurinkoinen, asiantunteva ja varma oma itsensä - sellainen, jollaisena olen hänet oppinut tuntemaan. Nyt häneen sai tutustua koko Suomen kansa!

Teot ovat vahva viesti. Näissä vaaleissa on kyse arvoista: onko maamme suvaitsevainen, avoin ja tasa-arvoinen jatkossakin, vai annammeko ahdasmielisyydelle ja epäluuloille vallan?

Juuri tästä syystä olen ilolla kiinnittänyt huomiota SDP:n maahanmuuttajataustaisiin ehdokkaisiin: Nasima Razmyarin rohkeus tuli esille jo tanssiohjelmassa, mutta tärkeää viestiä ovat vieneet eteenpäin Uudellamaalla myös Jesca Muyingo ja Ranbir Sodhi. SDP:n ja Suomen ovet ovat olleet heille avoimia ja he ovat valmiita rakentamaan tätä maata ja yhteiskuntaa. Niin tulee olla jatkossakin.

Olen toiminut demareissa yli 20 vuotta ja moni ehdokas on minulle tuttu. Toivon heille kaikille menestystä ja jännitän heidän puolestaan tänä iltana.

Uudet ihmiset ja ehdokkaat kertovat kuitenkin puolueen uudistumisesta, siksi mieltäni ovat lämmittäneet uudet ehdokkaat kuten Pilvi Torsti Helsingistä, jonka kampanja huokuu iloista mieltä ja vahvaa asiantuntemusta. Uudellamaalla taas Mikael Jämsänen on laittanut koko sydämensä peliin ja Marko Massinen kampanjoinut tärkeiden asioiden puolesta savolainen pilke silmäkulmassaan.
- He luovat minuun uskoa SDP:n tulevaisuudesta ja antavat voimaa tehdä työtä rakkaassa liikkeessä! Yhdessä.

Tänä keväänä ja tänään kaikki on mahdollista. Hyvä työ kantaa hedelmää, on voittajia ja on häviäjiä. Minä jännitän ja toivon parasta. Niin on hyvä kuin käy, sillä se on kansan tahto.


***

Ei kommentteja: