maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Pukeudutaan päivälliselle

Olemme viettäneet pääsiäistä kotona oman perheen kesken. Päivät ovat sujuneet rauhallisesti. Olemme käyneet ostamassa Elsalle tarralenkkarit (vaaleanpunaiset tietenkin), käyneet uimassa (terapia-allas on loistava paikka lasten kanssa) ja tänään poikkesimme kirpparilla (emme löytäneet mitään ja suuntasimme puistoon). Lämpimämpää olisi kyllä saanut olla niin olisi ollut mukavampaa olla ulkona.

Vaikka onkin ollut pääsiäinen, ei meillä ole leikitty noitaleikkejä vaan prinsessaleikkejä. Olemme syöneet hyvin ja yllätykseksemme olemme huomanneet, kuinka tärkeää tuolle 3-vuotiaalle typylle onkaan ollut pukeutua päivälliselle. Viimeistään ennen ruokaa on pitänyt laittaa mekko, sukkahousut, kruunu ja hieno kaulanauha. Pääsiäispäivänä myös isoveli tahtoi laittaa paidan ja lainasi isänsä kravattia.

Se herätti keskustelua siitä voivatko myös tytöt käyttää kravattia. Me vanhemmat olimme sitä mieltä, ettei se ainakaan mekon kanssa sovi ja että kaulakoru on prinsessalle sopivampi. Lasten kanssa keskustelu naisten ja miesten jutuista on jatkuvaa.

Juhlapyhien rauhaa on rikkonut vain äkilliset itkukohtaukset, joiden syytä on usein vaikea ennakoida. Ruokapöydässä halu vaihtaa ruokailuvälineitä kesken kaiken on yksi kestoaihe. Elsa osaa olla sinnikäs ja näyttää äärettömän kurjalta näissä tilanteissa. Ja me vanhemmat olemme sitkeitä, meillä ei periksi anneta.

Eilen kyselin tytöltä aikooko hän ruveta näyttelijäksi. Edellytyksiä olisi, mutta hän onkin päättänyt tulla isona lääkäriksi. Toiveammatti on siis muuttunut kevään aikana, sillä talvella vielä Elsa suunnitteli alkavansa työmieheksi.

Väinö taas aikoo edelleen ryhtyä palomieheksi. Harmi, ettei VPK:n talolla tänään ollut paloautoa, kun kävimme siellä. Poika oli sitä toivonut.

Kunnon lomalta tämä on siis tuntunut, vaikka kesääkin tässä olemme jo ehtineet suunnitella. Itse asiassa ne suunnitelmat ovat jo kertaalleen menneet uusiksi. Paras loma on kuitenkin tulossa oleva loma. Sitä ennen pitää kuitenkin palata arjen askareisiin. Edessä on työpäiviä, kaupunginhallituksen kokous, päivähoitotilaisuus ja valtuuston seminaarimatka ensi viikonloppuna.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä jutustelut ammateista on ihan mahtavia. Mimosasta piti alunperin tulla päiväkodin täti, välissä se päätti ryhtyä siivoojaksi, sitten eläinlääkäriksi ja seuraavaksi eläinlääkärin hoitajaksi. Vaalitouhut sai sen innostumaan Antin avustajaksi.

Innolla odotan seuraavaa ammattia...

Kaisa