perjantaina, maaliskuuta 24, 2006

Jauhoisia ajatuksia kaikkein tärkeimmästä

Tänään illalla kello 23.28 tulee kaksi vuotta siitä, kun tyttäremme syntyi. Elämä muuttui silloin enemmän kuin osasin ajatellakaan. Poikamme Väinö oli tuolloin vuoden ja melkein viisi kuukautta vanha. Yhden lapsen kanssa olimme pärjänneet niin hyvin, että luulimme elämää lasten kanssa helpoksi.

Myöhemmin selvisi, että kaksi pientä lasta ei tarkoita kaksi kertaa enemmän erilaisia asioita, vaan meillä on yhteen lapseen verrattuna ollut moninkertainen määrä meteliä, vaatteita, sotkua ja unettomia öitä.

Uskomattoman hienoa taas on ollut huomata, kuinka erilaisia lapsia olemme saaneet. Poika on aamu-uninen ja muutoinkin hidas syttymään, kun taas tyttö on heti tikkana valmiina, kun vain ehdottaa jotain. Kun itse olen enemmän Väinön kaltainen olen huomannut, ettei aamulla kannata ääneen pohtia pitäisikö mennä keittiöön laittamaan aamiaista, sillä sen jälkeen tyttö on jo siellä odottamassa ennen kuin huomaankaan.

Elsa syntyi tismalleen laskettuna päivänä ja sama tarkkuus näkyy tytössä edelleen. Kaksivuotiaana hän huolehtii jo meistä muista, komentaa tomerana laittamaan pipon päähän tai yrittää estellä vanhempiaan syömästä hänen mielestä pahaa ruokaa. Useaan otteeseen hän on yrittänyt suojella meitä esim. sinapilta sen jälkeen, kun totesi sen olevan pahaa.

Elsan lempiharrastus on valokuvien katselu. Tyttö liikuttuu nähdessään omia kuviaan, eikä väsy koskaan niiden ihailuun.

Väinö taas on hyväntuulinen höpöttäjä, joka herkästi nauraa räkättää ja toisaalta on hyvin herkkä poika. Hänen lempiasioitaan ovat Muumit, junarata ja autot. Usein on tullut mietittyä, kuinka voisi positiivisella tavalla tukea lasten persoonallisia ominaisuuksia tässä maailmassa. Ja onko tässä maailmassa tilaa vielä muille kuin ripeille ihmisille?

Blogin perustaminen on ollut mielessäni jo kauan. Ajattelin, että tämä päivä olisi juuri sellainen merkittävä päivä, jolloin haluaisin tehdä sen samalla kun olen koko päivän leiponut Elsan synttäreitä varten. Ajattelen, että vihdoinkin jaksaisin alkaa kirjoitella aktiivisemmin. Viime kuukaudet tai ehkä voisi sanoa puolitoista vuotta ovat olleet enemmänkin velvollisuuksista huolehtimista. Uskon, että nyt alkaa helpottaa.

Olen huomannut, että työn, perheen ja luottamustehtävien yhteensovittaminen on hyvin vaikeaa ja raskasta. Uupumusta on lisännyt se, että viime kesästä alkaen joka yö sänkyymme on kömpinyt ainakin yksi pyörivä ja levoton lapsi. Unen merkitystä ei voi vähätellä ja siksi meillä on käynnistynyt "kaikki nukkuu omissa sängyissään" –projekti.

Talvi on muutoinkin ollut pidempi kuin koskaan, sillä olemme muuttamassa. Päätöksen siitä teimme vuosi sitten toukokuussa ja varsinainen muuttopäivä on vasta 10.6. ja siihen tuntuu edelleen olevan ikuisuus! Talo on valmistunut ja olemme usein käyneet kävelylenkeillä katsomassa sitä. Pari kertaa olemme käyneet myös sisällä. Odotukset ovat muuttuneet realistisemmiksi. Tuleva asunto on varmasti parempi, mutta kukapa täydellistä koskaan saisi.

Ulkona sataa taas lunta. Tuntuu hullulta, että olen pyytänyt huomenna isääni tuomaan meille polkupyörät, jotka ovat olleet talvisäilössä maalla hänen luonaan.

Tuleekohan edes se kevät koskaan - kesästä puhumattakaan?

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

Moi Jaana,

kiva löytää taas uusi blogi seurattavaksi!

Luin innoissani ja hieman kauhuissanikin tarinaasi siitä, kuinka toisen lapsen syntymä muutti tilannetta rajummin kuin olitte osanneet ajatella. Meillä on tuo tilanne edessä minä päivänä tahansa. Enää ei siis voi perua tilausta :) :) No, kaikesta suoriutuu... Näin se täytyy ajatella reippaasti. Ja toivottu tilanne tämä on, ei siinä mitään.

Onnea uudesta kodista, tuo odotteluvaihe lienee pitkältä tuntuva, mutta on ihanaa päästä ihan uuteen taloon - tiedän kokemuksesta.

Eduskunnan juoppo-orkesterin johtaja Antero kirjoitti...

ARVOISA POLITRUKKI: LOPETA SE PASKAN JAUHAMINEN: SUOMI TARVITSEE MAAHANMUUTTAJIA YHTÄ VÄHÄN KUIN KOIRA KIRPPUJA => SOMALIT PALAUTETTAVA SOMALIAAN JA VÄHÄN ÄKKIÄ KANSSA. KANSAKUNNASTAMME EI PIDÄ TEHDÄ MITÄÄN MULATTILAA JA UUTTA KANSOJEN SEKASOTKUA ERILAISINE UUSINE ETUOIKEUTETTUINE NEEKERI-, SOMALI-, AFGAANIHUIJAREINEEN

Tämä maa ei kaipaa yhtäkään valehtelevaa ja kansakuntaamme huijaavaa vierasperäistä kusettajaa eikä kansaamme raiskaavaa murhaajaa.

1995 murhatun Tuuli Ikosen muistoa kunnioittaen voinette pyyhkiä perseenne somalilausunnoillanne

Perkeleen paskakullineekerit ja ählämit pilaavat jo laahustamisellaan Helsingissä näköalat. Se ei riitä vaan tunkevat vielä sähköpostiini kaikenmaailman nigerialaiskirjeineen

Jumalauta joku helvetin neekeri Sylvain Kipre tukkinut retosteluilaan sähköpostini. Vaadin tälläisten neekerihuijareiden kuriinsaattamista välittömästi. Olen kuullut useista lähteistä, että Tampereella tämä kyseinen neekeri Sylvain Kipre saa levitellä valheitaan vapaasti oikeusjärjestelmäämme pilkkana pitäen

Joku saatanan neekerikirjeiden ( saattaa olla joku muukin kuin neekerihuijari Sylvain Kipre ) tai hyysärikomujen lähettelijä Vihreästä liitosta tai SPR:stä lähetti e-mailiini mokomaa neekeröintiä. Saatana vetelen hiilimustalla ranstakalla mokomat neekeriylvästelijät verenpunaiseksi.

Ohessa ilmeinen hyysärilehmien neekerisankkerista kärisivillä pilluilla pomppimisen jälkeinen ylvästelypostinsa:
................. ............. .........

Tervetuloa meidän paskakullisten neekerien neekeröinteihin sekä siihen että joku musta päivä koko Suomi on täynnä paskakullisia neekereitä kuten niin monet hyysärilehmät mm. tamperelainen naistuomari Anja Aulomaa itseinhossaan himoitsevat

Suomen paskakulliset neekerit johtajanaan http://www.blogger.com/profile/14870470 neekerikuningas ja pyhä lehmä Tampereella loisiva norsunluurannikkolainen neekeri Sylvain Kipre

Pia Viitanen http://www.blogger.com/profile/22344160 , Outi Ojala, Eva Biaudet ja monet vastaavat mulattilapsia hankkineet, lapsettomat sekä mm. lesbojärjestöt ovat vastuussa suomalaisuuden hävittämisestä meidän paskakullisten neekerien nauraessa http://www.blogger.com/profile/17301620

Tule katsomaan läheltä niin huomaat kuinka me neekerit nauramme kansakuntanne tuholle

http://www.blogger.com/profile/13636158
Vastauksia kysymyksiin, keitä me neekerit olemme ja keiden takia meillä on niin kiva olla

Erityiskiitokset idioottisille syyttäjille oikeuslaitoksessamme erityisesti kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen, syyttäjä Ulf Reimers ... sekä femakkolehmä tuomari Anja Aulomaa nimeä kantavalle suomalaisuutta, yhdenvertaisuutta ja totuutta vihaavalle puolueelliselle rasistilehmälle http://www.blogger.com/profile/20345570 Tampereen käräjäoikeudessa ( NKVD-oppeja soveltava rasistituomari Anja Aulomaa lienee näitä stalinismin äidinmaidossaan imeneitä ).

Meillä neekereillä on apunamme lukuisia neekerimunaan ihastuneita komupoliiseita, jotka ovat saaneet elämälleen uutta sisältöä alkaessaan meidän yhteistyökumppaneiksemme. Tampereella tunnetuin yhteistyökumppanimme suomalaisuutta ja totuutta vihaavista poliiseista on http://www.blogger.com/profile/20994359 Juhani Koivumäki

Neekerikuninkaanne, joka saa nykyään painaa ilmaiseksi myös huorahtavia naistuomareitanne mm. Anja Aulomaa nimistä komulehmää http://www.blogger.com/profile/20345570. Veltto vittuhan tuolla Anja Aulomaalla on mutta kyllä se tavalliset komunuorten anarkistiperseet voittaa, ne kun on löysäksi pumpattu jo aikoja sitten ja haisevat somalien ummehtuneelta mäihältä valmiiksi.

Sylvain Kipre

Tampereella juhliva valkoisten naisten vittuja hyödyntävä konkurssi- ja useiden vaalien konkari, businessenkeli ( Kts. "Kipre Oy" http://www.ytj.fi hakusanalla )

.......... Että tämmöistä ylvästelyä tuli neekeriltä .............

Vaadin maamme poliisiviranomaisia tutkimaan parempia keinoja maamme loisivan somali- ja neekeriväestön karkottamiseksi Suomesta, sekä parempaa yhteistyötä EU:n muiden maiden kanssa tämän ongelman selvittämiseksi.

Antero Kekkonen Eduskunta Helsinki